Τι είναι το υγραέριο κίνησης;

Το υγραέριο (LPG - Liquified Petroleum Gas | Υγροποιημένο Αέριο Πετρελαίου) είναι μείγμα από προπάνιο και βουτάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για κινητήρες. Προέρχεται κατά κανόνα από την κλασματική απόσταξη του υγρού πετρελαίου ή και από φυσικό αέριο. Είναι ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο προϊόν γι' αυτό και ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές και κανονισμοί για τον χειρισμό, την αποθήκευση και διάθεσή του. Το LPG συμπιέζεται και αποθηκεύεται σε υγρά μορφή. Δεν χάνει και δεν αλλάζει με τον καιρό τις ιδιότητές του, δεν χάνει το άρωμα του και δεν αλλάζει την κατάσταση κτλ. Μπορεί να αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει την αποδοτικότητα του και την ποιότητά του.Υγραέριο στο αυτοκίνητο

Η μετατροπή ενός αυτοκινήτου για να λειτουργεί με υγραέριο είναι μια διαδικασία που γίνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς. Τα κιτ μετατροπής που διατίθενται στην αγορά είναι αρκετά εξελιγμένα και εκμεταλλεύονται την τελευταία τεχνολογία ελέγχου εκπομπής καυσαερίων που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Περιλαμβάνουν μια φιάλη αποθήκευσης που συνήθως τοποθετείται στο χώρο των αποσκευών, και μια δακτυλιοειδή δεξαμενή, που τοποθετείται στο χώρο της ρεζέρβας. Το υγραέριο διοχετεύεται στο χώρο του κινητήρα μέσω ενός σωλήνα, σε υγρή κατάσταση. Στη συνέχεια, μετατρέπεται σε αέριο από μια μονάδα μετατροπής και διοχετεύεται ελεγχόμενα από το σύστημα διανομής εισόδου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας μονάδας μίξης αερίου αμέσως πριν από τη βαλβίδα ρύθμισης της ροής του καυσίμου ή με μονάδες ψεκασμού που προσαρμόζονται κατευθείαν στο σύστημα διανομής.

Όταν χρησιμοποιείται το υγραέριο, οι μονάδες ψεκασμού της βενζίνης δεν λειτουργούν. Στον πίνακα του αυτοκινήτου υπάρχει πάντοτε ένας διακόπτης που επιτρέπει τη χρήση οποιουδήποτε από τους δύο τύπους καυσίμου. Όλα τα αυτοκίνητα που διατίθενται αυτή τη στιγμή έχουν δυνατότητα χρήσης και βενζίνης και υγραερίου, με ένα διακόπτη για την επιλογή του καυσίμου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά. Η αλλαγή του καυσίμου μπορεί να γίνει και κατά την οδήγηση, σχεδόν χωρίς να γίνεται αντιληπτή. Τα πιο σύγχρονα συστήματα διοχετεύουν το αέριο σε υγρή κατάσταση στο σύστημα διανομής, με τον ίδιο τρόπο που αυτό γίνεται στα συστήματα με βενζίνη.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

LOGO VIALLE

Συνεργασία με κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες συστημάτων υγραεριοκίνησης.

LOGO BRC

Επώνυμες συσκευές που αυξάνουν την μεταπωλητική αξία του οχήματος.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

AUTO GAS - Car

Η ποιότητα εργασίας εγγυάται την ασφάλεια του οχήματος και των επιβατών.


ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

AUTO GAS - Car

Συστήματα LPG τελευταίας τεχνολογίας για κάθε τύπο οχήματος.
Απαλός Αλεξανδρούπολης
(όπισθεν σχολείου Απαλού)
Τηλ.: +30 25510 45550
Fax.: +30 25510 45563
E-mail: auto.gas.center.lpg.cng@gmail.com